GIRONA FAIR 2016

Fires de Sant Narcís 2016

El proper divendres 28 d'octubre arriben a Girona les festes de tardor de Catalunya. La festa major de Girona durarà una setmana on els gironins i visitants trobaran activitats diaries per a tots els públics. 

fires de girona 2016

Les festes de Sant Narcís començen el 28 d'octubre

El patró de Girona ens allibera cada any de la tristor de l'humida tardor. Any rera any les Fires de Sant Narcís han crescut en continguts i acollida, arribant a ser considerades les festes de tardor de Catalunya. El tret de sortida serà el pròxim divendres 28 d'octubre a les 18h amb el ball de gegants, cercavila, pregó i castellers i finalitzaran el diumenge 6 de novembre amb el traidicional espectacle de pirotècnia a les Ribes del Ter. 

Tradició, cultura i gastronomia s'uniran a Girona per celebrar les Fires i Festes de Sant Narcís, el patró de la ciutat de Girona. Durant més d'una setmana grans i sobretot petits podran gaudir de les atraccions, espectacles, balls de gegants, castellers i fires variades: un any més el Palau Firal de Girona acollirà la 55 Fira de Mostres i les parades d'atraccions i menjars es complementaran amb la característica olor de les castanyes torrades i els xurros. 

Activitats al carrer pels infants, música, concursos, sopar popular, circ, titelles... Les Fires de Girona són per gaudir-les i preparar-se pel llarg hivern que ens espera. Com cada any també, serà especialment interessant aprofitar les Fires a 1€ el dijous 3 de novembre, dia en que les famílies podran portar els petits a les atraccions sense patir gaire per la butxaca.

fires de girona 2016

Sant Narcís i les mosques

Per tots és sabut que Girona va ser envaïda per les tropes franceses fa molt temps. Corria el llunyà segle XIII. Els dies passaren i Girona semblava que no podria mantenir les forces gaire temps més. Entre moltes altres atrocitats els invasors, instal.lats a Sant Feliu, van profanar el sepulcre del sant i fou llavors que la sort girà del costat dels gironins: el poble invasor va ser castigat amb la pitjor de les plagues de l'època. Girona sobrevisqué així al setge del qual foren salvats gràcies a les mosques, portadores de la plaga. Es diu que fou Sant Narcís qui ajudà als gironis portant-los els insectes. I és per aquest motiu que la mosca Gironina té també una presència destacada aquests mesos a Girona, per bé que de vegades ens molesti una mica conviure amb elles!

DESCARREGAR PROGRAMA TEMPORADA ALTA 2016!

 festa-major-platja-daro-2016

Tradicions presents a les Fires de Girona

Com moltes altres festes catalanes les Fires de Sant Narcís tenen un origen de base religiosa, per bé que actualment predomina la seva importància cultural i històrica. Es diu que va ser arran d'una processó en honor a Sant Narcís que la festa va començar. La tradició s'inicia al segle XVI, temps en que arrela la costum de celebrar la mateixa processó cada 29 d'octubre, i així s'hauria mantingut i transformat.

Però Les Fires de Sant Narcís coincideixen amb altres litúrgies celebrades arreu: l'anomenat Halloween o dia de Tots Sants. Aquesta tradició que honora els nostres difunts es complementa amb una altra tradició molt apreciada pel paladar: la castanyada. Les castanyes torrades i els moniatos, la xocolata desfeta amb xurros, les pomes cuites o els núvols de sucre són menges típiques de la festa gironina. 

 

A Girona aquests dies hi trobem també les colles castelleres, que ens posaran altre cop en estat de màxima tensió amb les seves torres humanes, els balls de gegants i cap grossos que tan agraden als nens, la música popular o activitats se

I no ens podem oblidar dela divertida figura del Tarlà. Tornant altre cop al passat, aquesta figura sorgeix per distreure als malalts de la seva pesada quarantena. Corrien temps dificils i el tarlà o boig alegrà de ben segur els nens malalts igual que ara fa riure als petits que tenen l'ocasió de veure'l ballar. Trobareu el Tarlà al carrer de l'Argenteria.

Us recomanem seguir d'aprop les variades activitats de les Fires de Girona d'enguany. Girorooms disposa d'apartaments al Barri Vell ben a prop de la Catedral i els principals carrers on s'iniciaren les nostres tradicions i apartaments pròxims a la Devesa, escenari principal de les fires. Aprofiteu els nostres Girocodes i gaudiu de la festa al millor preu!

Share it in: